Gyvelbugten

Du er her:   Hjem > Om Gyvelbugten > 40 års indsats for området
top
Page

40 års indsats for området

I år er det 40 år siden vores grundejerforening blev stiftet. Vi er nogle enkelte familier, blandt andet min egen, som stadig er her, og derfor kan berette historien fra dengang og til nu.
Da vi købte grunde, lå prisen på ca. 50.000kr. og ejendomsvurderingen tilsvarende.  Det var en høj pris i et område som ikke var særligt attraktivt. Ved videresalg i den første tid røg priserne ned på 10 – 20.000 kr.

De brede grøfter (grusgrave) som går ud til siden af Strandvejen nede ved stranden var efter grus-gravningens ophør ca.1920 blev brugt til losseplads for husgeråd, som det var sædvane på landet. De fik dozet et lag sand henover, da udstykningsplanerne startede.
Her groede træer, som voksede så højt at de dækkede synet af havet når man stod på Strandvejen. Høje træer på hver side af vejen rakte ind i hinanden, og var forbundet med skovranke, så der nærmest var en tunnel ud til vandet - skovranken er der endnu, trods alle forsøg på at holde den nede. Strandsiden af grøfterne blev brugt til ulovlig campering, og på stranden var der bådespil, de fleste rustne og gamle, til brug for lokalt fiskeri.

Frivillige fra foreningen lavede rampen i 1981, og indrettede bådeplads med spil oven for rampen. Dengang var stranden så bred, at der var en kørevej hen til bådeplads og rampe. Vi fik det problem, at bådejere udefra kom kørende i firehjulstrækkere med store både på træk, som de bakkede ned ad rampen. Ved at bruge vores rampe sparede de havneudgifter i Havnebyen. Rampen var ikke bygget til tung færdsel, så vi prøvede at standse det. I tidens løb blev rampen beskadiget flere gange under voldsomt havvejr, og adgangsvejen afgnavet, så problemet løste sig selv. Dens brug er nu reduceret.

I 1993 udsendte daværende kommune, Trundholm, sin sommerhusrapport, hvor sommerhusejerne blev opfordret til at rydde op.

Mottoet var: Stop overgroning og forslumning – skab havudsigt!

Med den anledning bad vi om tilladelse til at rydde kommunens område, grøfterne ved Strandvejen. Kommunens ansvarlige stillede op sammen med en biolog fra daværende amt, og gav tilladelsen. Frivillige begyndte så arbejdet med rydning, og senere vedligeholdelse af de ryddede arealer. Kommunen (Trundholm) støttede op ved at bortkøre større stykker affald fra området og fjerne gamle bådespil på stranden, samt udlevere skraldestativer. Foreningen opstillede bænke langs stranden, og etablerede den skraldeplads vi har i dag. Vi kan med rette være glade for vores tradition med frivilligt arbejde, ingen kan forestille sig hvordan der ellers ville have set ud nu.

aug. 2015 Bjørn Simonsen

top
top
Menu

 

  Aktuelt Odden-vejr DMI

Vejret de kommende dage


 Årskalender - link
 

Kalender


Husk oplys ny email

Send ny mail-adresse - her.

 

Login