Gyvelbugten

Du er her:   Hjem > Nyhedsbreve > Mols-Linien
top
Page

Mols-Linien

Mols-linien A/S
Sverigesgade 6
8000 Aarhus C

Yderby Lyng, den 23.08.2012

Der var engang … Sådan starter alle gode eventyr, og det skal dette brev også gøre.
Der var engang et færgeselskab, som i 1966 købte to færger og begyndte at sejle mellem Ebeltoft og Sjællands Odde. Færgerne kunne hver tur fragte 135 biler over vandet. Når bilerne skulle videre ud på Sjælland, måtte de køre ad små veje, og det kunne da godt tage lidt til at komme til Holbæk, men i 1986 åbnede transportministeren den nye vej Kirkeåsvejen, og nu blev de små veje igen overladt til lokalbefolkningen.

Det gik godt for færgeselskabet, så de investerede i 1996 i to katamaranfærger, hver med plads til 120 biler, og da de kunne sejle dobbelt så hurtigt som de gamle færger, kunne der fragtes flere biler over vandet, så alle var glade. Nåh ja, lokalbefolkningen på Odden var måske ikke helt så glade, for nu var der en kø af biler mange flere gange om dagen, men det var jo et stort fremskridt med den hurtigere overfartstid.

Katamaranfærgerne var en stor succes, så i 1999 investerede færgeselskabet i to større katamaranfærger, der hver kunne medtage 220 biler, så nu skulle der sejles biler over vandet. Men nu blev der endnu oftere en kø af biler fra færgerne, og det betød, at de lokale beboere endnu flere gange om dagen måtte vente på at kunne køre ud på den eneste vej fra Odden og ind til Lumsås, og det var mange lidt kede af. Tænk hvis en bil i færgekøen lige ville give lidt plads, så man kunne komme ud på vejen, men det skete ikke så tit.

Efter nogle år blev tiderne dårligere, og den ene færge blev sendt ud at sejle andre steder, så færgekøerne blev lidt færre og smilene hos lokalbefolkningen bliv lidt større, for nu var det igen nemmere at komme ud på vejen.

Nu havde færgeselskabet fået blod på tanden, så i 2012 anskaffede man en rigtig stor katamaranfærge Katexpress 1 med plads til 417 biler, og nu blev færgekøen pludselig dobbelt så lang, men bilerne var stadig ikke gode til at give plads til de lokale beboere, så mange flere blev kede af, at de kunne komme til at vente op til 15 minutter, før alle biler var kørt fra færgen, og de bliver enige om at bede færgeselskabet om at hjælpe.

Det er jo en herlig historie om Mols-Linien og færgerne gennem tiden.


Her i sommer har det mange gange været svært at komme ud fra sidevejene, da bilerne i færgekøen alle kører næsten kofanger ved kofanger. Ind i mellem bliver en lokal bilist så utålmodig og kører ud foran en bil, som må bremse op og det indvirker på alle efterfølgende biler.

Det kan Mols-Linien gøre noget ved, og en nem måde ville være at indføre en kort pause, når udkørselssignalet skifter til en ny bane. Når en bane i dag stoppes med rødt lys får næste bane straks grønt lys. Hvis der blev en pause på 5 sekunder, ville det medføre en afstand på ca. 100 meter mellem bilerne ved baneskift, og det ville give os lokale en mulighed for at komme ud uden at genere bilisterne i færgekøen, og så vil alle være glade igen.


På vegne af en række lokale beboere og sommerhusgæster beder jeg derfor Mols-Linien overveje, hvorvidt denne eller en anden løsning kan gennemføres til glæde for både færgens bilister, sommerhusgæsterne og os lokale beboere.

På vegne af en række lokale beboere og sommerhusgæster
Jens Nissen
Pistolstræde 3
Yderby Lyng
4583 Sjællands Odde
23 31 76 25

 

Mols-Liniens svar:

 

top
top
Menu

 

  Aktuelt Odden-vejr DMI

Vejret de kommende dage


 Årskalender - link
 

Kalender


Husk oplys ny email

Send ny mail-adresse - her.

 

Login