Gyvelbugten

Du er her:   Hjem > Naturpleje > Efteråret 2013
top
Page

Efteråret 2013

 

GRUNDEJERFORENINGEN
GYVELBUGTEN/YDERBY LYNG
             FORMANDEN

Kære medlemmer.
På generalforsamlingen i år, vedtog vi at forstærke naturplejen i vores strandområde, og at finansiere det ved at sætte kontingentet op til 800 kr./år. Da strandområdet er beskyttet, skal der være en godkendt plan for arbejdet, for at der kan der gives tilladelse til de nødvendige rydningsopgaver. Planen er udarbejdet, og under behandling i kommunen, som også har haft medarbejdere herude for at gennemgå projektet.

Det rigtig dyre i sådan en plan er rydning af områder, som er sprunget i skov og krat. Hos os drejer det sig om udgravningen foran de forreste grunde mod stranden, på begge sider af Strandvejen. Gennem årene har frivillige taget fat og har fældet og genfældet, indtil det nu kan holdes med maskinel slåning eller afgræsning med kreaturer. Kommunen opfordrede os sidste år til at tillade afgræsning i vinterperioden, men nu ser det ud til at have lange udsigter med det. Vi  lader det derfor slå som vi plejer (sidst i oktober), og tager nu det nye ryddede område foran Gyvelbugten med. Området fra Lyngbugten 6 og ud mod vest vedligeholdes som åbent skovstykke med plads til dyr.
Vores mål er at få ryddet helt hen til foran Gyvelbugten 15, hvor udgravningen stopper. En lille gruppe af frivillige (kalder sig "Grøfterensergruppen") har foretaget rydningen ved Gyvelbugten sidste efterår, og er parate til at gå videre, men savner arbejdskraft. De frivillige sparer foreningen for udgifter til opgaven, og medvirker til at vi alle har glæden ved at bo i et lysåbent strandområde. Gruppen har skrevet følgende opfordring til at deltage:

Naturpleje/grøfterenserdage.
Så er det tiden til at få fjernet det sidste buskads i grøfterne ud for Gyvelbugten.
Sidste efterår startede et lille team arbejdet og vi er ca. 60 procent igennem.
Der er brug for minimum  20 deltagere i en weekend, så vil vi kunne have gjort arbejdet færdigt.
Lad os give den en ordentlig skalle og få ryddet det sidste inden der kommer vand i hulningerne og vejret bliver for råt.
Slaget skal stå weekenden den 12-13 oktober og vi skal nok få det sjovt.
Jeg ser frem til at høre fra jer på mail: claus.freiberg@gmail.com
Når I tilmelder jer må I meget gerne give mig en note om hvorvidt I har motorsav til rådighed.
Skulle vi få behov for at trimme det sidste efter denne weekend, så vil det ske 2-3 nov. og evt. 16-17 nov., men det håber jeg ikke, der er behov for.
Lad os samles weekenden 12-13 og får gjort arbejdet færdigt.
Vi mødes på Gyvelbugten 16 til morgenkaffe og en bid morgenbrød den 12. kl. 8.
Jeg sender deltagerliste ud i ugen op til weekenden,-- så lad mig få lov at skrive RIGTIG MANGE på.
På gensyn

Fra bestyrelsen kan vi kun opfordre til at gå med - det er nyttigt og en hyggelig måde at lære andre medlemmer at kende.

Jeg kan tilføje at link til plejeplanen vil blive lagt ud på hjemmesiden snarest.

Det vi skal i gang med først er at få ryddet de rynkede roser, som breder sig kraftigt. Dette skal gøres med maskinkraft til opgravning. Det vil være meget dyrt at få plantematerialet samlet og kørt bort til destruktion. Anbefalingen er derfor at det lægges i bunker på stranden, hvor det kan afbrændes i fralandsvind. Da det er godkendt naturpleje, vil vi få tilladelse fra kommunen. Så når vi kommer dertil, vil der også være brug for frivillige til afbrændingen, men derom senere.

Venlig hilsen
Bjørn Simonsen
formand for Grundejerforeningen Gyvelbugten/Yderby Lyng

 
top
top
Menu

 

  Aktuelt Odden-vejr DMI

Vejret de kommende dage


 Årskalender - link
 

Kalender


Husk oplys ny email

Send ny mail-adresse - her.

 

Login